Tweede veld Sportcomplex Toercamp

De afgelopen  seizoenen kregen we steeds meer last van een kuil in het tweede veld. In overleg met de gemeente en Ability werd besloten om het veld vlak te trekken en er zou opnieuw gras gezaaid moeten worden, dus zouden we tot eind oktober/begin november geen gebruik van het veld kunnen maken.

Dit proces is in juli 2016 gestart. Voor de winterstop merkten we dat de afwatering van het veld niet goed is.  Eerst is de drainage opgezocht en doorgespoten maar dat gaf niet het gewenste resultaat. Er werd opnieuw onderzoek gedaan en daaruit bleek dat na het vlak trekken van het veld, de bovenste bodemlaag gehalveerd is. Hieronder bevindt zich een kleilaag. Nu de bovenlaag minder dik is, kan het ook minder water opslaan en houdt de kleilaag het water tegen, voordat het de drainage bereikt. Dit alles veroorzaakt een nat veld, waar niet op gevoetbald kan worden. Vervolgens is geprobeerd om de kleilaag door te prikken met een speciale machine maar ook dit gaf onvoldoende effect.

De afgelopen weken is er opnieuw contact met de gemeente geweest, we hebben hierbij aangegeven dat dit een groot probleem is voor het spelen van de thuiswedstrijden en de trainingen.  Afgelopen dinsdag kregen wij te horen dat ISA-sport in aanwezigheid van een medewerker van de gemeente De Marne, een inspectie heeft uitgevoerd op het 2e veld om de oorzaak van de veldproblemen te achterhalen. Zijn bevindingen en advies verwacht de gemeente  binnenkort via de mail te ontvangen.

Als vereniging rest ons niets anders dan de uitkomst af te wachten en hopen we dat er snel gehandeld zal worden, zodat we het tweede veld snel weer kunnen gebruiken.

Zaterdag 18 februari nieuwe wedstrijdvormen pupillenvoetbal

Aanstaande zaterdag wordt door de vijf Marneclubs (Zeester, VVSV’09, Eenrum, VV Kloosterburen en FC LEO) op de velden van VV Kloosterburen de nieuwe wedstrijdvormen voor het pupillenvoetbal uitgevoerd. Vanaf komend seizoen zullen voor deze jeugdteams op kleinere veldjes en in kleinere teams wedstrijden worden gespeeld. Doel van deze nieuwe spelvormen is spelers vaker aan de bal te laten komen, dribbelen, schieten, samenspelen en scoren.
De vijf Marneclubs hebben gezamenlijk het initiatief genomen tot het organiseren van deze dag. De coördinatie is in handen van Roelof Rozema, jeugdcoördinator van Kloosterburen en FC LEO. De voetbalochtend begint om 09.00 uur. Voor de O7, O8, O9 en O11 duurt het tot 10.30 uur, voor de O12/13 tot 11.30 uur.

Wijziging Jeugdbestuur

Per December heeft het jeugdbestuur een aantal nieuwe gezichten.
Hillechien Zuidersma, Petra Broersma en Danny Beerda zijn uit het jeugd-bestuur gestapt, zij worden bedankt voor hun bijdrage en hun inzet voor met name de jeugd van v.v. Zeester.
Het jeugdbestuur bestaat nu uit de volgende leden:
De eerste nieuweling is Harry Kamp, hij is aangetreden als voorzitter.
Astrid Postma is het tweede nieuwe gezicht, zij heeft het secretariaat op zich genomen.
Robert Bos als laatste nieuweling neemt de taak van wedstrijdsecretaris voor de jeugd op zich. Tevens was en is hij het aanspreekpunt voor de wedstrijdkleding.
Iede Braaksma was jeugdcoördinator en blijft dit doen echter nu in samenwerking met Marco Dijkstra.
Marco Dijkstra was al lid van het bestuur en is samen met Iede nu het aanspreekpunt voor trainers, leiders, en de jeugdspelers.

Namens het jeugdbestuur van v.v. Zeester,
Met vriendelijke groet,
Harry Kamp.